Vår

Våren Idag fick jag ett ryck och gick ut och torkade av altanen. Hur kan man få vår känslor när det ligger minst en meter snö utan för?? Jag tror det är dessa underbara fåglar som kvittrar och 10 plus grader och lite sol. Idag är annars en rätt seg dag. Vi va på älgfest med Ronnys jakt lag. Drack lite vin men det är inte så vanligt när man har tonåringar. Malin hämtade oss och visst det snurrade till lite men man vet ju att det ska slutas i tid. Malin skulle hämta Emma som va hos kompisar i Falkenberg. hon ville ha mig med och hämta så det blev sent. Vaknar från och till vet inte vad som lockade en att vakna:)) Väl uppe så va jag ute och la rosor på Ronnys pappas grav han skulle fyllt 84 år. Han och jag stog varann väldigt nära.När han blev sjuk va det jag som skulle vara med honom på sjukhuset. Han ville att jag skulle sköta honom hemma. Jag ställde upp. Det jobbigaste va när han skulle ha hjälp att duscha det blev för nära. Man har ju sin gräns för allt. Jag gjorde det och om man får säga så va det bara en gång sen tog livet slut. Vi diskuterade mycket som bara jag och han vet om. Varit lite i tvätten och plockat. Sofie har grejat med disken. Emma tog och hjälpte till med tvätten. Denna helgen slut och en ny arbets vecka. 1 mars i morgon. Ja snart kommer vår känslorna på riktigt:))) Trevlig fortsatt kväll

Kärlek

Hej på er. Går och funderar en del när man grejar. En del viktiga och en del skit men just nu va det kärleken. Den kan ju vara på olika sätt. Man älskar sina barn på ett mycket starkt sätt. Passa sig den som rör dom han eller hon vet inte vad dom ger sig in på. Då kommer lejonninan fram i mig i allafall. Kärleken till vänner och till någon av vännerna som betyder mer än någon annan. Kärleken till den man lever med kan vara på olika sätt. Kärleken till hemmet. Ja det finns mycket kärlek runt oss hela tiden som ingen kanske ser eller vet om. Huvudsaken är att man känner kärlek inom sig och mår väl av det. Här finns tyvärr många som aldrig får känna sig älskade. Tänk alla barn som springer vind för våg. Ingen som dom kan gå till när det är något dom undrar över. Dom små kommer med sitt skrubb sår som man blåser på och kanske ett plåster och sen är det bra,dom börjar skolan oron och pirret i magen,hela tiden olika mil stolpar som ska gås igenom. Åter kärleken. Att bli förälskad och känna hur hjärtat slår extra när man ser personen, gråten när man blir lämnad och sårad. Mam kanske sårar någon själv. Det gör ju oxå ont på sitt vis men man måste igenom ensam eller dela det med någon.

att vara mamma

Hej

Idag är jag bara ledsen. man känner sina barn ( tror jag) men tydligen inte för det jag ser och känner är bara vad jag tror.
Man vågar inte säga något för då är det någon som man pekar ut utan att det är så man menar.
vi har våra regler i vårt hem. jag hoppas verkligen att vi lärt våra barn att uppföra sig och visa respekt när dom är borta
D känns som att man inte fattar något fast man levt i 44 år.
jag har oxå jobbat sen jag va 18 år på heltid.
Började med att plocka jord gubbar när jag va 13 år. ( ja jag vet jag låter som morfar)
Cyklade 1,5 mil kl: 3 varje morgon i ur och skur. Jobbade i regn,stekande sol till 14.
TJänade i alla fall ihop till min cykel. vi fick 1 kr litern plus 25 öre extra per liter om vi jobbade hela sommaren.
När jag va 15 år började jag jobba på en (resturang) sk vägkrog jag tjänade 15 kronor i timmen.
Där jobbade jag för att spara pengar till körkortet. Cykel eller ev moped när jag fick det.
Jag fick ihop mina pengar till körkortet.
När jag va 18 år flyttade jag hemifån och började jobba heltid. 44 kr i timmen.
Jag har jobbat sen dess för utom när tjejerna va små och ändå vet tonåringar bättre vad livet är.
Blir så trött på att höra och det är så jobbigt. vi har varit i skolan och bla:
Ronny och jag jobbar minst 8 timmar sen är det mat,disk,tvätt,stryka, m.m.
Ronny jobbar ännu mer. Ca 240 timmar vilket är ca:60 timmar i veckan och en vanlig arbetare jobbar 40 timmar ich har en tim peng på runt 120 och uppåt i timmen.
Ronny tjänar: 62 kronor i timmen inte mkt mer än jag gjorde 1985.

Och ungdomarna sliter och väntar sig en hög tim peng när dom ska börja jobba för dom vill ju inte direkt ha en lärlings lön som gör att kanske fler ungdomar skulle kunna få jobb i stället för att gå och drälla och bli latare och latare.
Nu har jag nog klagat klart denna gången men blir så trött på att höra detta tjat om att inte orka eller ja m.m

Hej då för idag

Tiden

Ja nu va det en stund sedan jag har skrivit. Alltid fullt upp. Nu har Malin fått körkort och är inte alltid så glad över att behöva köra sina systrar när vi jobbar. Ja ibland kanske det är lättare att känna hur vi ställt upp för dom i vått och tort vid körning och mycket annat.
Malin, mormor och jag va och tittade på student klänningar m.m. Mam kan ju lägga ner hur mycket pengar som helst- jag har börjat klippa ut mönstret i gamla lakan innan saxen hamnar i fin tyget. Måste ju lägga i bromsen för som man alltid sagt det syns inte hur fort det är gjort men hur väl. Funderar en del på vad vi ska hitta på för mat. Funderingarna lutar åt buffe`.
Nu ska Sofie in och jobba på en resturang i Halmstad. Ja som sagt dom blir större och hoppas att man gett dom så mycket grund att dom vågar vara sig själva och lyssna vad deras känsla säger.
Lycka till våra Älskade Töser

RSS 2.0